129 день війни: окупанти ведуть штурм на Харківському напрямку, на Слов’янському напрямку ворог обороняється

З метою прикриття російсько-українського кордону у Брянській та Курській областях противник продовжує утримувати до трьох батальйонних тактичних груп. Агресор зазнав вогняного ураження артилерією позицій Сил оборони у прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей.

На Харківському напрямку підрозділи супротивника зосереджують зусилля на сковуванні дій українських військ та недопущенні подальшого просування. З метою повернення втрачених позицій ворог веде штурмові дії у напрямку до Кочубеївки — Дементіївки.

Здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Золочів, Російська Лозова, Хрестище, Перемога, Дементіївка, Верхній Салтів, Молодова, Старий Салтів, Коробочкіне, Замулівка, Велика Бабка, Волобуївка та Малинівка. Завдав авіаційних ударів поблизу Верхнього Салтова, Прудянки та Мосьпанового.

На Слов’янському напрямі ворог веде оборонні бої. Також штурмував Богородичне, успіху не мав. Обстріляв з артилерії райони населених пунктів Долина, Дібрівно, Курулька, Мазанівка, Богородичне, Краснопілля, Адамівка, Суха Кам’янка, Гусарівка та Криничне.

Противник намагається вдосконалити систему логістичного забезпечення на вказаному напрямі.

На Краматорському напрямку обстрілював із ствольної та реактивної артилерії райони Білогорівки, Маяків та Донецького, а на Лисичанському – Золотарівки та Верхньокам’янського. У напрямку останнього вів наступ, успіху не мав, відійшов.

На Бахмутському напрямку зафіксовано обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії недалеко від Вершини, Бахмута та Спірного. Також ворог завдав авіаударів у районі населеного пункту Вершина.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямах окупанти обстрілювали з артилерії різних калібрів райони населених пунктів Шуми, Нью-Йорк, Залізне, Авдіївка, Красногорівка, Новомихайлівка, Мар’їнка, Павлівка, Вугледар, Золота Нива, Шевченко. Ворожі авіаційні удари зафіксовані поблизу Новобахмутівки та Авдіївки.

У Херсонській та Миколаївській областях ворог зосереджує свої зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні просування підрозділів Сил оборони України. Вів обстріли неподалік Партизанського, Кобзарців, Прибузького, Таврійського, Степової Долини, Посад-Покровського, Трудолюбівки, Миколаївки, Потьомкіного та Лупаревого.

Російські окупанти та їхні спільники бояться опору місцевого населення, яке наростає, зокрема, у Херсонській області. Керівництво загарбників пересувається з великою кількістю охорони у броньованих машинах та бронежилетах. Місцеві жителі продовжують чинити тотальний опір.

Кривий Ріг

У Кривому Розі та області ніч пройшла спокійно

Міжнародна реакція

Інститут вивчення війни: російська влада готує економіку країни до підтримки армії, зокрема так званих «спецоперацій», як кремль називає і війну в Україні.

Міністерство оборони Сполучених Штатів підтвердило відступ росіян з острова Зміїний і не вважає це «жестом доброї волі»

Американські чиновники схиляються до думки, що росія не має достатньої кількості сил, щоб повністю контролювати окуповану її військами територію Херсонської області.

July 2, 2022

Пошукаємо?