145 день війни: окупанти обстрілюють Нікополь, ЗСУ відбивають штурм Вуглегірської ТЕС

На Харківському напрямку ворог намагається не допустити просування ЗСУ в бік державного кордону. Здійснював обстріли в районах міста Харкова та населених пунктів Дергачі, Печеніги, Прудянка, Руські Тишки, Питомник, Коробочкине. Завдав авіаційних ударів біля Верхнього Салтова та Рубіжного.

На Слов’янському напрямку противник обстріляв з артилерії райони населених пунктів Новомиколаївка, Дібровне, Костянтинівка, Богородичне, Мазанівка, Курулька, Чепіль, Вірнопілля, Нова Дмитрівка та інших. Завдав авіаудару неподалік Богородичного.

На Донецькому напрямку підрозділи противника здійснили обстріли цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Донецьке, Сіверськ, Верхньокам’янське, Григорівка, Івано-Дар’ївка, Спірне та інших. Ворог намагається вести штурмові дії неподалік Григорівки, бої тривають. Штурмові дії в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Спірне та Серебрянка українські захисники успішно відбили.

На Бахмутському напрямку обстріли зафіксовано поблизу Берестового, Курдюмівки, Веселої Долини, Соледара, Бахмута, Вершини, Травневого та території Вуглегірської ТЕС. Ворог вів штурмові дії в районах Новолуганського, Семигір’я та Вуглегірської ТЕС, успіху не мав, відійшов. Завдав ракетно-авіаційних ударів неподалік Берестового.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти обстрілювали позицій українських військ із мінометів, ствольної та реактивної артилерії, зокрема в районах населених пунктів Кам’янка, Авдіївка, Красногорівка, Новомихайлівка, Кам’янське, Малі Щербаки, Пречистівка. Завдали авіаударів неподалік Новоданилівки і Новоандріївки. Всі спроби  ворожих штурмів у районах населених пунктів Кам’янка, Новомихайлівка та Вугледар українські воїни звели нанівець. Загарбники із втратами відійшли.

В Херсонській та Миколаївській областях тривають обопільні обстріли із застосуванням, ствольної та реактивної артилерії по лінії зіткнення. На Криворізькому напрямку ворог завдав авіаудару біля Потьомкиного. Атакувавши наші позиції, негайно ретирувався під натиском вогневого ураження у відповідь. Підтверджено знищення двох складів ворожих боєприпасів на тимчасово окупованій території Миколаївщини.

 

Кривий Ріг

Вночі окупанти обстріляли Нікополь з РСЗВ. Попередньо, постраждала 75-річна жінка, вона знаходиться у лікарні.

Загалом росіяни скерували на місто 60 снарядів. Зруйновані з десяток приватних житлових будинків. Пошкоджено водопровід та газопровід  на одній з вулиць. Зачепило лікарню, промислове та енергетичне підприємства, порт.

На місці працюють фахівці різних служб. Відновлюють понівечені мережі та з’ясовують масштаби руйнувань.

Міжнародна реакція

Віцепрем’єрка Канади Христя Фріланд сказала, що вважає складним, але правильним рішення Канади повернути турбіну для російського газопроводу «Північний потік-1» попри санкції. За її словами, повернення турбіни було критично важливим для Німеччини.

Російська окупаційна влада, ймовірно, використовує загрозу партизанської діяльності, щоб виправдати більш жорсткий суспільний контроль на Донеччині — Інститут вивчення війни.

Війна Росії в Україні може прискорити перехід Німеччини до зеленої енергетики, попри рішення Берліна повторно підключити вугільні електростанції, щоб компенсувати скорочення поставок викопного палива з Росії.

July 18, 2022

Пошукаємо?