149 день війни: ворог обстріляв Дніпропетровщину, ЗСУ відбили штурми на Херсонщині

Станом на 22 липня українська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи успішно накривають вогнем окупантів, їхню військову техніку та склади боєприпасів. Через втрати росіяни на багатьох напрямках відмовляються йти в бій та вдаються до саботажу. Про це повідомляє Генштаб. 

Ворог продовжує обстрілювати прикордонні райони Чернігівщини та Сумщини. Вів повітряну розвідку БпЛА. 

На Харківському напрямку накрив вогнем із артилерії Мосьпанове, Руські Тишки, Дементіївку, Золочів, Стару Гнилицю, Рідне, Ртищівку, Пушкарне, Велику Бабку, Петрівку, Слатине та Леб’яже.

На Слов’янському напрямку обстріляли околиці Дібровного, Чепіля, Адамівки, Карнаухівки, Микільського, Курульки, Хрестища і Мазанівки.

На Донецькому напрямку основні зусилля противник зосереджує на Краматорському та Бахмутському напрямках. Обстрілює позицій наших військ вздовж лінії зіткнення, щоб запобігти перекиданню резервів на інші напрямки. Намагається поповнити запаси боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів.

На Краматорському напрямку противник веде штурм в напрямку Верхньокам’янка – Верхньокам’янське. Обстріляв наші позиції поблизу Донецького, Серебрянки, Верхньокам’янського, Спірного та Івано-Дар’ївки. Біля останнього завдав авіаційного удару. 

На Бахмутському напрямку втратами для ворога завершилися штурми у напрямках Доломітне – Новолуганське та Стряпівка – Соледар. Дезорганізовані підрозділи окупантів наші воїни відігнали назад. Противник продовжує спроби штурму у напрямку Вуглегірської ТЕС та поблизу Покровського. Обстріляв Берестове, Бахмут, Костянтинівку, Білогорівку, Покровське, Кодему, Веселу Долину, Нью-Йорк, Яковлівку, Васюківку, Кліщіївку та територію Вуглегірської ТЕС. Завдав авіаудару неподалік Стряпівки.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстріляв Піски, Авдіївку, Новомихайлівку, Пречистівку, Залізничне, Павлівку, Времівку, Новоандріївку, Шевченко, Тернувате, Володимирівку, Новояковлівку, Малі Щербаки, Кам’янське та Полтавку. Авіаудар зафіксовано біля Пречистівки.

На Південнобузькому напрямку противник веде оборону зайнятих раніше позицій, зосереджує зусилля на недопущенні наступу Сил оборони, увів резервні підрозділи. Усі спроби штурму у напрямках Мала Семейдинуха – Андріївка та Давидів Брід – Білогірка наші воїни одразу придушили. Окупанти відійшли.

Після понесених втрат особовий склад 34 окремої мотострілецької бригади окупаційних військ відмовляється йти в бій. Ворог обстріляв Іванівку, Токареве, Трудолюбівку, Партизанське, Кобзарці, Посад-Покровське, Андріївку, Степову Долину, Таврійське, Оленівку, Шевченкове, Прибузьке, Лимани, Киселівку, Новомиколаївку, Велике Артакове, Миколаїв та Тетянівку.

Надвечір наніс авіаційний удар відчаю в район Потьомкиного. Без втрат. Наша авіація завдала ударів по п’ятьох опорних пунктах і двох складах боєприпасів в Скадовському та Бериславському районах Херсонщини, а також по місцю скупчення ворожого особового складу на Миколаївщині.

ЗСУ ліквідували в регіоні 35 окупантів, самохідну гаубицю «Мста-С», два безпілотних розвідника, три одиниці броньованої та вісім автомобільної техніки.

Кривий Ріг

В ніч на 22 липня ворожа артилерія та РСЗВ накрили одразу три райони області: Криворізький, Нікопольський та Синельниківський. Про це повідомляє голова Днипропетровської ОВА Валентин Резніченко. 

У Апостоловому 7 «прильотів» по трьом школам. Вони повністю зруйновані, а будинки поряд пошкоджені. Попередньо, 8 людей зазнали поранень. У мисті зараз працюють рятувальники та швидкі з Кривого Рогу. 

У Зеленодольській громаді через обстріл з артилерії загорівся приватний будинок. 

По Нікополю з окупованого Енергодара випустили до 100 снарядів з РСЗВ. Попередньо, загинула 60-річна жінка, ще одна людина поранена. 11 будинків пошкоджені, у деяких зник газ та вода. Зруйнована залізнична колія і поки незрозуміло, коли можна буде поновити рух.

У Покровській громаді ворог ударив по складах. Кілька сіл залишилися без світла через влучання в трансформатор.  

Міжнародна реакція

Генсек ООН Антоніу Гутерреш відвідає Туреччину для фінальних переговорів щодо вивезення українського зерна.

Великобританія оголосила новий пакет військової допомоги Україні.

Рада ЄС затвердила 7-й пакет санкцій проти росії, включаючи часткове ембарго на золото.

Окупанти не знищили жодної установки РСЗВ HIMARS в Україні, – голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі.

July 22, 2022

Пошукаємо?