174 день війни: росіяни обстріляли Криворізький та Нікопольський райони, ЗСУ стримують наступ ворога одразу на 4 напрямках

Станом на ранок 16 серпня, важкі бої тривають на чотирьох напрямках на сході. На півдні ЗСУ відбили штурм та змусили ворога відійти. Про це повідомляє Генштаб. 

На півночі ворог продовжує тримати підрозділи зс рф в прикордонних районах Брянської та Курської областей для сковування дій ЗСУ. Обстріляв з артилерії райони Кам’янської Слободи Чернігівської області та Ходиного Сумської області.

На Харківському напрямку накрив вогнем околиці Костянтинівки, Ртищівки, Соснівки, Питомника та Руських Тишків.

На Слов’янському напрямку покращує логістичне забезпечення, обстріляв Грушуваху та Вірнопілля.

На Краматорському напрямку противник пішов у наступ в бік Лисичанський нафтопереробний завод – Івано-Дарʼївка, бої тривають. Гатив з артилерії неподалік Краматорська, Спірного та Івано-Дарʼївки.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили штурм в бік Володимирівка – Бахмутське та Стряпівка – Соледар. Окупантів зупинили та відкинули назад. На напрямках Покровське – Бахмутське та Горлівка – Залізне бої тривають.  Противник обстріляв Бахмут, Бахмутське, Соледар, Шуми, Білогорівку, Костянтинівку, Яковлівку та Зайцеве.

На Авдіївському напрямку ворог пішов у наступ в бік Старомихайлівка – Невельське, бої тривають. Накрив вогнем з артилерії райони Красногорівки, Спартака та Невельського.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти частково просунулися у бік Солодке – Новомихайлівка, бої тривають. Обстріляли Новосілку, Вугледар, Велику Новосілку, Новомихайлівку, Новопіль, Павлівку, Новоандріївку, Привільне та Времівку.

На півдні противник, окрім обстрілів із танків та артилерії вздовж лінії зіткнення, долучив армійську і штурмову авіацію неподалік Білої Криниці, Андріївки та Лозового. Спроба покращити тактичне положення штурмом в бік Зелений Гай – Новогригорівка завершилась для ворога значними втратами та відступом.

Наша авіація уразила два опорні пункти та два райони зосередження озброєння і техніки ворогів біля Новопетрівки та Максимівки. Ракетно-артилерійськими підрозділами ліквідували 23 окупантів, 152-мм гармату-гаубицю, 7 одиниць броньованої та автомобільної техніки. В Сухому Ставку знищено ворожий пункт постачання боєприпасів.

Кривий Ріг

Окупанти обстріляли з «Ураганів» села у Криворізький район. У Мар’янському та Великій Костромці поранені двоє жінок 20 та 84 років. Пошкоджені будинки, перебито газопровід. 

Нікопольський район атакували двічі. Нарахували 40 прильотів з «Градів» та 10 зі ствольної артилерії. 

У Червоногригорівській громаді понівечені 9 приватних будинків, гаражі, автомобілі, а також два склади з зерном та техніку агропідприємства. Перебито газовід та лінію електропередач. До двох тисяч людей залишилися без світла. На місці працюють аварійні бригади. 

Міжнародна реакція

ООН готова сприяти поїздці експертів МАГАТЕ на Запорізьку АЕС, якщо на це дасть згоду росія та Україна, – офіс генсека ООН.

 

August 16, 2022

Пошукаємо?