191 день війни: ЗСУ відбили наступ на Криворізькому напрямку, окупанти атакували Нікопольський район

Сили оборони знищили склад паливно-мастильних матеріалів у Новоосинівці Харківської області. В Таврійську Херсонської області уражені місця дислокації противника на фондах колишнього АТП, втрати ворога склали понад 20 одиниць озброєння та військової техніки. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ та ОК «Південь». 

На півночі ворог гатив з мінометів та ствольної артилерії по Пушкарях, Хрінівці, Сеньківці Чернігівської області та Суходілу, Новій Слободі й Нововасилівці Сумської.

У Харківській області противник захищається та охороняє свої логістичні маршрути. Намагається знайти слабкі місця в обороні наших військ та покращити тактичне положення.

На Харківському напрямку обстріляв з танків, ствольної та реактивної артилерії Уди, Руські Тишки, Черкаські Тишки, Питомник, Великі Проходи, Старий Салтів, Петрівку, Перемогу, Дементіївку, Пришиб. Завдав авіаударів біля Шестакового, Байрака, Руських Тишків та Веселого.

На Слов’янському напрямку гатив в районах Долини, Краснопілля, Бражківки, Дібрівного.

На Донеччині ворог основні зусилля зосереджує на наступі на Бахмутському та Авдіївському напрямках. На Краматорському та Новопавлівському напрямках намагається покращити тактичне положення, здійснює вогневе ураження наших військ. Намагається сковувати дії підрозділів Сил оборони та не допустити їх перекидання на інші напрямки.

На Краматорському напрямку обстріляв Богородичне, Григорівку, Донецьке, Верхньокам’янське, Івано-Дар’ївку, Роздолівку, Веселе. Завдав авіаудар коло Верхньокам’янського.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили наступ противника на Бахмутське, Бахмут, Весела Долина та Майорськ. Ворог накрив вогнем Суху Балку, Юр’ївку, Бахмутське, Майорськ, Зайцеве, Соледар, Бахмут, Яковлівку, Білогорівку. Завдав авіаударів біля Зайцевого, Веселої Долини, Соледара, Бахмута, Яковлівки.

На Авдіївському напрямку ЗСУ зупинили наступ противника на Опитне, Первомайське і Невельське. Також відбили штурм біля Авдіївки та Красногорівки. Окупанти гатили по околицях Красногорівки, Авдіївки, Веселого, Опитного, Водяного, Тоненького, Первомайського, Карлівки.

На Новопавлівському напрямку обстріляли Красногорівку, Новомихайлівку, Микільське, Пречистівку, Велику Новосілку, Богоявленку, Новомайорськ, Нескучне.

На Запорізькому напрямку активних наступальних дій ворожі підрозділи не здійснювали.

На півдні противник обороняється. Обстріляв Степову Долину, Олександрівку, Посад-Покровське, Прибузьке, Новомиколаївку, Любомирівку, Новогригорівку, Киселівку, Первомайське, Кобзарці, Партизанську, Червону Долину, Широке, Березнегувате, Велике Артакове, Андріївку, Новоселівку, Шевченкове, Ольгине, Миролюбівку, Любимівку та Петрівку. Завдав авіаударів коло Лозового, Сухого Ставка, Великого Артакового, Хрещенівки.

На Криворізькому напрямку українські воїни зупинили ворожий наступ на Потьомкине.

Наша авіація завдала 18 ударів по командних і опорних пунктах, складах боєприпасів і пально-мастильних матеріалів, логістично-транспортних потужностях.

Ракетно-артилерійські підрозділи відпрацювали по 9 пунктах управління, 2 поромних переправах, 2 пунктах управління безпілотниками, засобах протиповітряної оборони та по скупченню ворога.

Триває вогневий контроль над Антонівським, Каховським та Дар’ївським мостами.

Втрати ворога у регіоні склали 102 окупантів, 6 танків, гаубиця «Мста-Б», РСЗВ «Град», мобільний 120-мм міномет, 8 одиниць авто-бронетехніки. Знищено 5 складів боєприпасів в Баштанському, Бериславському та Херсонському районах. Уражено пункт управління безпілотниками в районі Правдиного та поромна переправа біля Козацького.

Кривий Ріг

У Криворізькому районі ніч минула без обстрілів.

По Нікопольському району ворог гатив з «Градів». У Червоногригорівській громаді поранено 56-річного чоловіка. Він намагався врятуватися від обстрілів – їхав з села. Ворожий снаряд поцілив поряд з машиною. Постраждалий у лікарні. Медики оцінюють його стан як середньої тяжкості. У нього опіки та рвані рани.

Від російської атаки постраждали два села Червоногригорівської громади. Один будинок знищений, 16 пошкоджені. Зачепило також ліцей, автівки, газогони та лінії електропередач. Без світла лишилися понад 2 000 людей, без води – майже 5 000. На місці працюють аварійні бригади.

Міжнародна реакція

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі покинув Запорізьку АЕС. На станції ще кілька днів працюватимуть інші працівники місії.

Данія надасть ЗСУ військову форму та зимовий одяг.

Рада безпеки ООН проведе 22 вересня засідання щодо України.

 

September 2, 2022

Пошукаємо?