199 день війни: окупанти нанесли ракетний удар по Дніпропетровщині, ЗСУ продовжують звільнювати Харківщину

На Харківщині ЗСУ звільнили ще одне селище — Борівьске. Також розширилася територія сірої зони в напрямок Ізюму — зараз там ідуть бої.

Для посилення російського угруповання на тимчасово захоплених територіях Херсонської області прибув сформований за національною ознакою підрозділ так званих «кадирівців», чисельністю до 1300 осіб.

Протягом доби ворог завдав 13 ракетних та 23 авіаудари. Постраждала інфраструктура в районах населених пунктів Великі Проходи, Авдіївка, Невельське, Мар’їнка, Велика Новосілка, Нескучне, Вільне Поле, Полтавка, Малі Щербаки, Білогір’я, Тернові Поди, Благодатне, Сухий Ставок, Костромка та Безіменне.

На Сіверському напрямку ворог завдав авіаударів по об’єктах цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Славгород і Велика Писарівка Сумської області.

На інших напрямках російські окупанти обстріляли військову та цивільну інфраструктуру із танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії:

На Харківському напрямку – в районах населених пунктів Дмитрівка, Прудянка, Золочів, Соснівка, Дуванка, Уди, Липці, Перемога, Момотове, Борщова.

На Слов’янському напрямку – в районах населених пунктів Слов’янськ, Долина, Краснопілля, Велика Комишуваха, Микільське, Дібрівне.

На Краматорському напрямку – біля Серебрянки, Кривої Луки, Сидорового, Григорівки, Івано-Дар’ївки та Спірного.

На Бахмутському напрямку – в районах населених пунктів Зайцеве, Миколаївка Друга, Весела Долина, Соледар, Бахмутське, Бахмут і Яковлівка.

На Авдіївському напрямку обстрілів із мінометів та ствольної артилерії зазнали Красногорівка, Авдіївка, Опитне, Водяне, Карлівка та Первомайське.

На Новопавлівському напрямку – в районах населених пунктів Мар’їнка, Новомихайлівка, Микільське, Вугледар, Шевченко, Велика Новосілка, Богоявленка, Нескучне, Времівка.

На Запорізькому напрямку в районах населених пунктів Новоандріївка, Гуляйполе, Чарівне, Новосілка, Щербаки, Вільне Поле, Малинівка, Оріхів, Новопіль.

На Південнобузькому напрямку ворог продовжив обстріли вздовж лінії зіткнення.  Крім того, ворог вів   розвідку з   БпЛА – зафіксовано 36 вильотів.

Сили оборони успішно відбили атаки противника в районах населених пунктів Зайцеве, Весела Долина, Соледар, Бахмут та Первомайське.

Авіація Сил оборони здійснила 33 удари – знищено склад боєприпасів, завдано ураження по майже 25 опорних пунктах та місцях скупчення живої сили і техніки.  За добу ЗСУ уразили 18  пунктів управління різного рівня, районів зосередження живої сили противника, засобів ППО та РЕБ, артилерійських підрозділів та понад 20 складів з боєприпасами та паливо-мастильними матеріалами. Підрозділи ППО   на різних напрямках знищили два БпЛА та одну керовану авіаційну ракету.

Лише на Півдні ЗСУ знищили 75 окупантів, 9 танків Т-72, 2 гаубиці «Мста-Б», 8 одиниць авто-бронетехніки».

 

Кривий Ріг

Росіяни атакували одразу три райони області – Дніпровський, Нікопольський та Синельниківський.

На Дніпровський скерували дві крилаті ракети. Одну наша ППО збила. Інша влучила в об’єкти промислової інфраструктури. Там зайнялися виробничі будівлі, склади та обладнання. Рятувальники полум’я уже приборкали. Люди не постраждали.

Нікопольський район окупант накрив вогнем двічі. По Нікополю та Марганецькій громаді гатила ворожа важка артилерія. Людей не зачепило.

По Синельниківському району на ранок ударили кілька російських ракет. Понівечено місцеве фермерське господарство. Інформація щодо наслідків уточнюється.

 

Міжнародна реакція

Колишній командувач армії США у Європі, генерал Бен Ходжес вважає, що Україна може повернути всі свої території, включно з Кримом, протягом 2023 року.

Заступниця міністра оборони США з політичних питань Саша Бейкер на брифінгу в п’ятницю назвала дії українських сил на півдні контрнаступом – досі Пентагон уникав цього слова для характеристики військових дій.

Президент рф володимир путін робить ставку на те, що дефіцит енергії зламає волю країн підтримувати Україну, оскільки рф не досягає своїх військових цілей і стає все більш ізольованою — Держсекретар США.

ООН підтверджує 14 059 жертв серед цивільного населення внаслідок бойових дій в Україні.

September 10, 2022

Пошукаємо?