295 день війни: окупанти під’єднують ЗАЕС до російської енергосистеми, Польща визнала рф державою-спонсором тероризму

Противник продовжує наступ на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Намагається покращити тактичне положення на Куп’янському, Лиманському та Запорізькому напрямках. На інших ділянках фронту ворог намагається стримувати дії підрозділів Сил оборони. Про це повідомляє Генштаб. 

Наші воїни відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Яковлівка, Соледар, Бахмут, Веселе та Мар’їнка Донецької області.

Противник завдав 31 авіаційний та 8 ракетних ударів по цивільній інфраструктурі Донецької області, а також здійснив 61 обстріл з реактивних систем залпового вогню.

Існує загроза авіаційних та ракетних ударів по об’єктах цивільної інфраструктури на всій території України.

Ворог здійснив обстріли:

  • На Чернігівщині – Липівка та Хрінівка.
  • На Куп’янському напрямку – Червона Зоря, Красне, Стариця, Дворічна та Новомлинськ на Харківщині.
  • На Лиманському напрямку – Макіївка, Площанка і Червонопопівка Луганської області та Ямполівка, Торське і Ведмеже на Донеччині.
  • На Бахмутському напрямку – Верхньокам’янське, Спірне, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Григорівка, Бахмут, Озарянівка, Північне та Опитне Донецької області. Також загарбники завдали авіаудару поблизу Бахмута.
  • На Авдіївському напрямку – Авдіївка, Водяне, Невельське, Красногорівка, Георгіївка та Мар’їнка. Біля останнього зафіксовано і ворожий авіаудар.
  • На Новопавлівському напрямку – Вугледар, Пречистівка та Нескучне Донецької області. Завдали авіаційний удар по Вугледару.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках – Времівка і Новопіль Донецької області; Гуляйпільське, Оріхів, Мала Токмачка на Запоріжжі; Херсон, Нововоронцовка, Осокорівка,  Новотягинка, Токарівка, Янтарне Херсонської області.

Окупанти замінували дачні ділянки та узбережжя річок Конка і Чайка в межах Олешківської міської територіальної громади Херсонської області.

Ворог примусово евакуював мешканців острова Великий Потьомкінський поблизу Херсона.

Окупаційна влада проводить роботи щодо перемикання Запорізької атомної електростанції до енергетичної системи російської федерації.

Українська авіація завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 5 ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 пункти управління, 8 районів зосередження особового складу противника та склад пально-мастильних матеріалів.

Дніпропетровська область

Вночi та ранком російські окупаційні війська били по Нікопольщині з «Градів» та важкої артилерії. Потерпали Мирівська, Марганецька та Червоногригорівська громади. Туди прилетіли щонайменше 40 ворожих снарядів. Попередньо, люди не постраждали.

У Марганецькій громаді є руйнації приватного житла та господарських споруд. Понівечений газогін. У Червоногригорівській та Мирівській громадах наслідки атак ще уточнюються. Триває обстеження уражених територій.

Міжнародна реакція

Сейм Польщі визнав рф державою-спонсором тероризму.

Сенат Чехії визнав Голодомор геноцидом українського народу.

путін відклав щорічне послання до федеральних зборів росії. В Інституті вивчення війни вважають, це вказує на те, що Кремль не впевнений у тому, що він зможе продовжувати формувати російський інформаційний простір.

 

December 15, 2022

Пошукаємо?