340 день війни: до лікарні під Луганськом привезли 300 поранених «вагнерівців», дрони атакували військовий завод в Ірані

Окупанти завдали один ракетний, 32 авіаційних удари та здійснили понад 65 обстрілів з РСЗВ. Зокрема, по цивільній інфраструктурі Донецької та Херсонської областей. Є поранені та загиблі серед мирного населення. Про це повідомляє Генштаб. 

Загроза авіаційних та ракетних ударів залишається по всій Україні.

Противник продовжує наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. На Куп’янському, Лиманському, Запорізькому та Херсонському – веде оборону.

Підрозділи Сил оборони відбили атаки в районах населених пунктів Діброва і Білогорівка Луганської області; Ямполівка, Верхньокам’янське, Роздолівка, Сіль, Благодатне, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Новомихайлівка, Водяне, Мар’їнка, Побєда і Вугледар на Донеччині.

В міську багатопрофільну лікарню №15 Ювілейного Луганської області доправлено до 300 найманців так званого пвк «вагнер». Через те, що більшість з них є носіями таких захворювань як ВІЛ/СНІД, сифіліс, туберкульоз та пневмонія, лікарі відмовляються надавати їм медичну допомогу.

Наша авіація завдала 4 удари по районах зосередження окупантів, а наші ракетники і артилеристи уразили 2 пункти управління, 2 позиції ППО противника, 6 районів зосередження живої сили, склад боєприпасів та станцію радіоелектронної боротьби.

Дніпропетровська область

Ніч в області минула без ворожих обстрілів та атак.

У Кривому Розі діють графіки стабілізаційних відключень світла.

Міжнародна реакція

Іран атакували дронами. Вибухи пролунали у низці міст. Серед мішеней – центр з виробництва боєприпасів та завод з переробки автомобільної олії. Поки що жодна країна не взяла на себе відповідальність за атаки, однак вони почалися невдовзі після терактів у Ізраїлі.

В Інституті вивчення війни вважають, кремль вирішив позбутися Пригожина, кинувши «вагнер» на Бахмут. На думку аналітиків, путін звернувся до нерегулярних сил Пригожина, щоб пережити важкий період у Луганській області влітку 2022 року, що ввело Пригожина в оману, змусивши переоцінити своє значення у російській армії та політиці.

 

January 29, 2023

Пошукаємо?