92 день війни: окупанти безуспішно штурмують Криворізький напрямок, а на Донбасі знову наступають на Слов’янськ

На Криворізькому напрямку російські окупанти безуспішно намагалися вести штурмові дії у районі населеного пункту Миколаївка. Обстрілювали громадянську інфраструктуру поблизу Осокорівки, Трудолюбівки та Добрянки.

Росіяни намагаються відновити наступ на Слов’янськ та масово обстрілюють населені пункти на різних напрямках.

Ворог намагається покращити тактичне становище у районі Ізюму та відновити наступ на місто Слов’янськ. Обстріляв з артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів та танків райони населених пунктів Чепіль, Довге, Курулька, Богородичне та Студеня.

На Донбасі головні зусилля супротивника зосереджені на  взятты під повний контроль населеного пункту Лиман. Також ворог намагається покращити тактичне становище поблизу Сєверодонецька та Авдіївки. Росіяни активно застосовують засоби радіоелектронної боротьби на Бахмутському та Авдіївському напрямах. Б’ють по позиціям ЗСУ та цивільної інфраструктури артилерією та штурмовою авіацією.

Ворог намагається закріпитися у районі Сєверодонецька. Вів штурмові дії у напрямку населеного пункту Устинівка, успіху не мав.

На Бахмутському напрямі бойові дії продовжуються. Противник безуспішно зробив спроби наступу в районах Камишевахи, Липового та Нагірного.

На Авдіївському напрямку окупанти вели штурмові дії в районах Красногорівки, Кам’янки, Авдіївки та Пісков, успіху не мали.

Також ворог обстріляв з мінометів калібру 120-мм та ствольної артилерії райони населених пунктів Бачівськ та Краснопілля Сумської області та населеного пункту Заріччя Чернігівської області.

У Запорізькому напрямку противник обстріляв з артилерії райони населених пунктів Новопіль, Чарівне, Оріхів та Кам’янка.

На Миколаївському напрямку ворог намагається покращити тактичне становище та забезпечити вихід на адмінкордони Херсонської області. Вів штурмові дії в районі населеного пункту Таврійське, успіху не мав.

Минулої доби в Донецькій та Луганській областях ЗСУ відбили 10 атак ворога. Знищено 4 танки, 2 артилерійські системи, бронетранспортер, автомобіль та одна одиниця спеціальної техніки. Також наші війська збили дві крилаті ракети та п’ять безпілотників. А авіація завдала удару по позиціях противника, знищивши особовий склад і до 10 одиниць легкоброньованої техніки.

Кривий Ріг

Опівночі окупанти знову вдарили по Апостолівській громаді. Люди не постраждали. Повітряна тривога у місті не замовкала майже шість годин.

Міжнародна реакція

Американські аналітики вивчення війни припускають, що росіяни можуть провести наземний наступ для захоплення Сєвєродонецька найближчими днями. Також інститут повідомляє, що росія створюватиме «менші котли», щоб позбавити українські війська матеріально-технічного забезпечення та підкріплення замість широкомасштабного оточення на адміністративному кордоні Донецької області.

З 1 червня Євросоюз скасує безкоштовний проїзд для українців у Німеччині, Польщі, Болгарії, Швейцарії та Чехії.

ЄС заморозив близько 23 мільярдів євро активів російського центрального банку.

Президент Німеччини Штанмайєр закликав путіна припинити бойові дії на території України та розпочати переговори з Володимиром Зеленським.

May 26, 2022

Пошукаємо?