Гарнізон «Маріуполь»: у Кривому Розі рідні розповіли про захисників, на яких чекають з полону

У Кривому Розі відбулася пресконференція родин захисників Маріуполя. Криворіжці, які захищали Маріуполь, «Азовсталь», а потім опинилися у полоні, довгий час не виходять на зв’язок. Багато з них отримали поранення, а дехто – вижив після вибуху в Оленівці. 

Анастасія, чекає з полону чоловіка. Артем Гондюл військовослужбовець з в/ч 3057. Тривалий час подружжя криворіжців жило в Маріуполі. Анастасія виїхала, коли розпочалися бойові дії, а чоловік залишився захищати місто та потрапив у полон 16 травня. В останнє виходив на зв’язок з дружиною 18 червня.

Був поранений двічі: 7 квітня в Маріуполі уламок від міни потрапив в спину, друге поранення сталося у полоні в Оленівці. Саме в тому злощасному амбарі, в якому загинули півсотні українських військовополонених. Після цього потрапив до лікарні. Російські пропагандисти записали його відеозвернення з палати. Захисник повідомив, що майже живий, поранений та сподівається на обмін.

За словами Анастасії, російська сторона не підтверджує того, що її чоловік у полоні. Жінка об’їздила пів Європи, спілкувалася з журналістами, аби привернути увагу до чоловіка. Під час останньої їхньої розмови він сказав їй «не здавайся».

 

Ольга чекає чоловіка. 7 лютого його частина поїхала на ротацію, коли почалося повномасштабне вторгнення вони знаходилися в Маріуполі. 30 квітня була їхня остання розмова. Ольга згадує, сказав, що не поранений, але промовчав, що знаходиться на «Азовсталі». Про це жінка здогадалася сама по картинці. Дуже схуд.

2 квітня потрапив у полон. У військовій частині повідомили, що він загинув. З 8 травня знаходиться у списках безвісти зниклих. Немає жодних відомостей про нього.

 

Анастасія чекає з полону чоловіка. Володимир нацгвардієць з в/ч 3011. Він вважається полоненим з 11 травня та чекає на обмін. 8 червня телефонував з Оленівки. 10 червня до Анастасії зателефонувала дружина одного з його побратимів. Жінка передала слова свого чоловіка про те, що полоненого вивезли з Оленівки у невідомому напрямку.

 

Катерина чекає з полону чоловіка. Нацгвардієць з в/ч 3011 8 лютого поїхав на ротацію до Маріуполя. Обіцяв повернутися через три місяці. У розмовах не зізнавався, що перебуває на «Азовсталі». 17 травня допомагав евакуйовувати поранених з комбінату. Також потрапив у полон. У військовій частині не можуть сказати, де саме він перебуває.

У подружжя двоє дітей. Коли чоловік поїхав на ротацію, молодший син ще не говорив. Катерина згадує, під час телефонних розмов, коханий обіцяв їй повернутися додому до 16 липня. У цей день донечка відсвяткувала 7 день народження, на жаль, без тата.

 

Ольга чекає з полону сина. Максим бойовий медик з Кривого Рогу. Востаннє виходив на зв’язок з мамою 20 березня. 2 квітня їй вже зателефонували з військової частини та повідомили, що під час бою поранених взяли у полон. Побратими сина не знають, де він.

11 травня матері зателефонувала невідома жінка та розповіла, що Максима поранено в ногу, його евакуюють до Донецька, порадила приїхати на окуповану територію привезти йому речі.

 

Світлана чекає з полону чоловіка. Нацгвардієць з в/ч 3011 теж поїхав до Маріуполя на ротацію. Був на «нулі», потім захищав «Азовсталь». Отримав осколкове поранення ноги, руки і голови. Жінка згадує, навіть після цього чоловік побув декілька днів у лікарні і знову повернувся на передову. Потім за наказом вийшов з «Азовсталі» та здався у полон.

Кілька разів телефонував з полону, розповідав про жахливі умови перебування. Полонені змушені пити технічну воду, а годують їх дуже погано. В серпні виходив на зв’язок востаннє. Казав, що у тяжкому стані перебуває у лікарні через спалах Гепатиту.

Ось криворіжці, на яких чекають вдома:

Руслан Бережний, нацгвардієць з в/ч 3011

Дмитро Пантюхов, нацгвардієць з в/ч 3011

Віталій Сенченко

Олександр Сиротюк

Данило Колеснік

Микита Ісупов

Станіслав Зімарєв

Максим Гермак, нацгвардієць з в/ч 3011

Микита Шаульський, нацгвардієць з в/ч 3011

Володимир Гришальов

Андрій Полежаєв

Юрій Никитчик

Владислав Кузнєцов

Віталій Железнов

Сергій

October 5, 2022

Пошукаємо?