Голова Дніпропетровської ОВА на Криворіжжі. Що вирішили?

Сергій Лисак побував з офіційним візитом у Криворізькому районі. Голова обласної військової адміністрації завітав до Кривого Рогу, Апостолового і Глеюватської громади.

«В Апостоловому вкотре побачив, на що здатна армія російських покидьків. Побиті школи та будинки… Але ми все відбудуємо! Те саме – й Карачунівське водосховище. Відновимо», – запевнив Сергій Лисак. 

Він разом з оловою Дніпропетровської облради Миколою Лукашуком зустрівся з начальником Криворізької районної військової адміністрації Євгеном Ситниченком, депутатами Криворізької міськради, очільниками громад, нардепом від Кривого Рогу Юрієм Корявченковим.

Проблема води

Область планує виділити кошти для ДП «Кривбаспромводопостачання», аби Криворізький район, зокрема і Кривий Ріг, були з водою. Адже у селах Олександрівка та Степове Гречаноподівської громади водопостачання вже призупинилося.

Читайте також: Криворізький район ризикує залишитися без води з Дніпра.

Погані дороги

У планах поліпшити стан доріг, зокрема, в напрямку Апостолового, Лозуватки, Миколаєва та інших. Питання дорожнього сполучення та відновлення мостів порушували очільники Глеюватської, Нивотрудівської, Широківської та Карпівської громад.

Розмінування

Сергій Лисак запевнив, з наявних 8 тисяч гектарів першочергово розмінують тільки 1 200 га – інші знаходяться поблизу зони бойових дій і доки війна триває, існують великі ризики для саперних служб.

Кривий Ріг

Криворіжжя лідирує в області за кількістю добровольців, які прагнуть поповнити «Гвардію наступу».

Під час візиту до криворізького центру «Віза» голові ОВА презентували обладнання для друку водійських посвідчень за світовими зразками – раніше такі можна було отримати лише у сервісних центрах МВС.

Медицина

Очільники області і району на відкритті Шевченківської амбулаторії у Глеюватській громаді. Медзаклад прийматиме майже 2500 мешканців з 6 сіл. 

Також Сергій Лисак вручив орден «За мужність» III ступеня Олександру Кікотю, начальнику Мар’янської дільниці ДП «Кривбаспромводопостачання» – за стійкість духу та бездоганне виконання завдань задля забезпечення життєдіяльності мешканців району.

March 8, 2023

Пошукаємо?