Коти на війні: неймовірні історії щасливого порятунку пухнастих

Другого березня відзначається Міжнародний день порятунку котів. Його започаткували, аби нагадати людям ще раз: у кожного хвостатого має бути дім і люблячий господар. В Україні від рук рашистських виродків страждають не тільки люди, а й тварини. СВОЇ зібрали неймовірні історії порятунку котів.

Кішка Шафа з Бородянки

Ця тваринка стала символом незламності українського народу. Вона прожила більше двох місяців у зруйнованій багатоповерхівці у Бородянці на 7-му поверсі. Без води, їжі та можливості вибратися. На допомогу тварині прийшли бійці ДСНС та волонтери із «ЗооПатруля».

Шафа стала героїнею мемів, а понад 10 людей заявили, що вона їхня вихованка. З цього приводу спалахнув навіть невеликий скандал, але справжні господарі таки знайшлися. Виявилося, що кішку звати Глорія.

Рудий Сєня з Бучі

Навесні 2022 року після деокупації багатостраждальної Бучі фото з рудим котом поміж зруйнованої техніки окупантів облетіло увесь світ. Згодом з’ясувалося, що господар пухнастика – продюсер і ведучий тревел-шоу «Орел і Решка» Євген Синельников. Домашній улюбленець загубився під час евакуації та зміг пережити окупацію.

Кіт Кузя із Дніпра

Під час вибуху після влучання ракети в будинок у Дніпрі кіт Кузя сховався. Власники не могли знайти улюбленця 14 січня, тож наступного дня вони приїхали на пошуки. Кота побачили на кондиціонері, на 7 поверсі. До нього намагалися дістатися, але він стрибнув вниз та утік. Невдовзі його знайшли й передали власникам.

Поліцейский кіт Ося з Харкова

І таке буває. Мешканці Харкова виїхали за кордон, а тварину залишили вдома – їхня квартира зазнала руйнувань під час обстрілів.
Домашній кіт деякий час мешкав у під’їзді будинку, але потім його прихистили поліцейські.

22 кота з Маріуполя

Волонтерка Яна змогла вивезти у середині березня 22 кота з блокадного Маріуполя. Тварини їхали десять днів до Черкас, де усім знайшли прихисток.

Бережіть своїх домашніх улюбленців, особливо зараз. І хай таких неймовірних історій порятунку буде більше, ніж негативних новин. Усе буде койтово.

March 2, 2023

Пошукаємо?