«Нах@я, бл@ть, не надо»: у Софіївській виправній колонії №45 група зеків мочиться на обличчя новачкам за наказом керівництва, – відео

До редакції СВОЇХ потрапило відео принижень ув’язнених у Софіївській виправній колонії №45, що знаходиться в селі Макорти. На кадрах видно, що все відбувається в черговій частині, а також карантинному блоці, куди надходять по етапу (ред. – із СІЗО до в’язниці). Там ув’язненим-новачкам влаштовують «привітний» прийом із благословення керівництва.

Нового мешканця зони зустрічає група ув’язнених із двох-трьох осіб. На одному відео видно, що на нового засудженого, мочаться кілька людей. Знущання проходять у карантинному блоці. На другому фрагменті відбувається те саме, але вже в черговій частині, звідки зазвичай ув’язнених відвозять на судові засідання. Як чергова частина, так і карантинний блок є адміністративними будівлями, куди ув’язненим вхід дозволено з дозволу керівництва колонії.

Знущання група зеків знімає на відео, щоб потім шантажувати ним новеньких та неугодних. Можна тільки здогадуватися, звідки у ув’язнених мобільні телефони, адже в таборі вони заборонені.

З власних джерел СВОЇ дізналися, що Софіївська виправна колонія №45 у тюремному світі вважається «червоною». Це означає, що укладом на зоні управляє адміністрація та підконтрольна їй група ув’язнених. Саме ці засуджені зустрічають «етапованих» (ред. – нових засуджених), знущаються з них, щоб одразу зламати їхню волю. За нашою інформацією, це відбувається за наказом адміністрації колонії. Також власні джерела повідомляють, що працюючих на керівництво зони заохочують горілкою та наркотиками, дають можливість мати цілодобовий доступ до телефонів та отримувати додаткові передачі.

Шокуюче відео доступне за посиланням.

Редакція СВОЇХ готує звернення до Міністерства юстиції, Уповноваженого у Верховній Раді з прав людини, Генерального прокурора України, начальника Криворізької східної окружної прокуратури, начальника колонії №45, начальника Південно-Східного міжрегіонального управління, начальника Управління пенітенціарних інспекцій та інших. Усі відео-докази буде прикріплено.

January 31, 2022

Пошукаємо?