Незаконний МАФ на площі Визволення мають знести, – рішення райвиконкому

10 листопада комісія Центрально-Міського райвиконкому проголосувала за примусовий демонтаж тимчасової споруди на площі Визволення одноголосно та направила висновок до міськвиконкому. Остаточне рішення про демонтаж за ним. Власник кіоску так і не надав дозвільних документів райвиконкому.

Криворізьке районне управління поліції відкрило кримінальну справу через незаконне будівництво. А суд встиг накласти арешт з умовою знести кіоск, якщо власник споруди не надасть дозвільних документів.

І диво сталося. Папірці від забудовника суд отримав за три дні до закінчення встановленого терміну та зняв арешт. Проте правдивість цих документів викликала великі сумніви.

По-перше, власник стверджує, що дозвіл отримав ще 25 жовтня, хоча 1 листопада виконавчий комітет Криворізької міської ради повідомив голові інформагентства СВОЇ Олексію Таймурзіну, що ця ділянка на площі Визволення не визначена для розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності.

По-друге, прокурор Криворізької центральної окружної прокуратури Сергій Красилич, який клопотав про арешт кіоску, чомусь проігнорував засідання суду, де цей арешт зняли.

Коли ж журналісти СВОЇх намагалися поспілкуватися з ймовірним власником кіоску безпосередньо на будмайданчику, слідчий Артем Дмитренко не дозволив цього зробити та прохав «відійти подалі».

Після цього «власник» написав заяву до поліції, звинувативши СВОЇх у хуліганстві.

Наша редакція була змушена звернутися до начальника Криворізького районного управління поліції, полковника Володимира Васильєва та керівника Криворізької центральної окружної прокуратури Олега Рижкова з вимогою взяти ситуацію з кіосками у Кривому Розі під особистий контроль.

November 10, 2022

Пошукаємо?