росія атакувала Кривий Ріг, Дніпро, Київ та інші міста. Серед цілей – енергосистема України

18 жовтня ворог завдав масованого удару по об’єктах інфраструктури Кривого Рогу, Дніпра, Києва, Миколаєва, Житомира, Харкова, Запоріжжя та інших міст. Інформація оновлюється.

У Кривому Розі зафіксували вибухи в північній частині міста. Деталі уточнюються, адже повітряна тривога досі триває.

У Дніпрі підтвердили два «прильоти» по об’єктах енергетичної інфраструктури. В Офісі Президента попередили про проблеми з водою та світлом у Дніпрі. Станом на 9:00 без світла залишилися окремі райони Дніпра, Синельникового та Васильківки. Знеструмлена одна з насосних станцій «Дніпроводоканалу».  На лівому березі міста перебої з водою. Аварійні служби вже працюють.

Без світла 30 тисяч родин.

В Києві попередньо три «прильоти» в об’єкт енергозабезпечення на лівому березі. Фіксують аварійне відключення світла у 50 тисяч родин.

У Житомирі повідомляють про два «прильоти» по об’єкту енергозабезпечення. Наслідки ліквідовують рятувальники. Повідомляється, що в місті немає світла і води.

росіяни поцілили з зенітно-ракетного комплексу С-300 по Миколаєву. Зруйновано двоповерховий житловий будинок в центральному районі міста, квітковий ринок, каштановий сквер. Одна людина загинула. Близько 6:00 в місті відновлено електропостачання, працюють усі служби.

У Харкові пролунали дві серії вибухів у промисловому районі. Це підтверджує мер.

Вночі Запоріжжя атакувала ворожа авіація та дрон-камікадзе «Шахед-136». Виникла пожежа на об’єкті інфраструктури, одна ракета влучила в складські приміщення. Обійшлося без постраждалих.

Мер Броварів інформує про роботу ППО в місті.

Про можливі наслідки обстрілу дивіться в інтерв’ю з експертом з питань енергетики.

 

October 18, 2022

Пошукаємо?