Росія задіяла в Україні 65% наземних сил, а нова зброя може змінити хід війни в Україні — огляд розвідки та західних ЗМІ

Британська розвідка повідомила, що рф задіяла в Україні понад 120 батальйонних тактичних груп. Ця цифра складає 65% її наземних збройних сил.

Зазначається, що більше чверті цих підрозділів вже можуть бути небоєздатними. Деякі з елітних підрозділів, включаючи ВДВ, зазнали найбільшого виснаження. Росії знадобляться роки на відновлення цих сил, зазначили у британській розвідці.

Окрім того, змінити хід війни в Україні може нова зброя. У Міноборони США зазначили, що далекобійна артилерія виявиться вирішальною на наступному етапі.

Як повідомляє Washington Post, оскільки Захід продовжує посилати в Україну багато артилерії, «це може стати чимось на зразок перестрілки». За оцінкою Пентагону, росія не така ефективна, як хотілося б, у використанні далекобійної артилерії.

Очікується, що адміністрація Байдена схвалить передачу ще більшої кількості артилерії Україні найближчими днями. Наразі США разом із Канадою навчає невелику кількість українських військовослужбовців поводженню з десятками 155-мм гаубиць, які обидві країни зобов’язалися надати.

May 2, 2022

Пошукаємо?