росіяни посилюють угруповання військ на території України. Чого чекати?

За інформацією Головного управління розвідки, кількість формувань армії рф на нашій території зросла. Ще минулого тижня їх було 250, а тепер – 280. Мобілізовані прибувають з полігонів росії та білорусі.

Мобілізовані росіяни відправляються на фронт та прикордонні райони. Основні зусилля противник продовжує зосереджувати на Донеччині, зокрема на Бахмутському, Лиманському та Авдіївському напрямках. За офіційними даними, Соледар знаходиться під контролем України та ЗСУ. Там наші воїни знищили одразу понад сто окупантів з артилерії і «Точки-У».

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомляє, що противник здійснює ротацію підрозділів на території білорусі. Обстановка у районах ведення бойових дій залишається складною.

Тим часом, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що найближчі два-три місяці будуть складними та вирішальними:

«росія вже має йти у ва-банк, тому що не може без кінця тягнути війну. 24 лютого буде одним з періодів, коли Кремлю хотілося б відзвітувати перед суспільством про досягнення будь-яких успіхів».

Окрім цього, в Генштабі попереджають українців про загрозу чергових ракетних атак по всій території.

На думку військового експерта Сергія Грабського, кількість повітряних тривог збільшиться вже з 16 січня:

«На півночі від понеділка ми матимемо великі навчання російської авіації в Білорусі, тому, я думаю, що кількість повітряних тривог буде інтенсивнішою і більшою, але говорити про якісь наступальні дії противника з півночі або про пряму загрозу Києву дуже-дуже зарано».

Грабовський прогнозує, що найближчі два тижні–місяць наша увага буде в основному прикута до району Бахмута, Кремінної, а також варто уважно спостерігати за півднем, оскільки лівобережна Херсонщина перебуває під постійним вогневим впливом, а наші війська завдають удари по об’єктах противника у тому районі.

January 12, 2023

Пошукаємо?