Слуга народу з Кривого Рогу зізнався, що їздить на незадекларованому Лексусі

Цю інформацію районний депутат-мільйонер оприлюднив у себе на сторінці у соцмережі. У виправдувальній публікації В’ячеслав Плахтієнко розповів, що зараз він дійсно їздить на кросовері Lexus 2011 року випуску, а також підтвердив, що володів автомобілями BMW x5 та Skoda Kodiaq.

СВОЇ проаналізували декларації депутата Тернівської районної ради В’ячеслава Плахтієнко, подані у 2021 та 2020 роках. Ми писали про те, що член криворізької ЗЕ-команди придбав із салону паркетник Skoda Kodiaq майже за мільйон гривень, а також публікував фотографії інших своїх машин на сторінці в соцмережі – Lexus та BMW x5, які не були внесені в жодну з фінансових звітів.

Після нашої публікації депутат зізнався, що володіє і користується кросовером Lexus 2011 року випуску. Також, за словами самого В’ячеслава Плахтієнко, він їздив на BMW x5, який продав. А новий кросовер Skoda Kodiaq за майже мільйон гривень не підійшов, бо виявився «слабким для інспектування велбуду (Велике будівництво – ред) у сільській місцевості».

Ще ми писали про те, що грошові активи слуги народу в сорок разів перевищують його доходи, і що у декларації за 2021 рік накопичень виявилося на 10 мільйонів гривень менше, ніж у документі, поданому у 2020. Але жоден із цих фактів В’ячеслав Плахтієнко не спростував і не пояснив.

Зазначимо, до 1 травня 2022 року всі суб’єкти декларування мають оприлюднити свої фінансові звіти. Таким чином, у декларації Плахтієнко повинен буде відобразити як мінімум два продажі та одну купівлю рухомого майна. Одразу після появи у публічному доступі нових фінзвітів депутата, ми запрошуємо депутата на розгорнуте інтерв’ю у прямому ефірі. Попередня дата: понеділок, 2 травня. Час та місце ми публічно уточнимо за тиждень до зустрічі.

January 3, 2022

Пошукаємо?