У Кривому Розі призначили нового начальника поліції – полковника Володимира Васильєва

Новому керівнику Криворізького районного управління поліції 42 роки. Раніше полковник Володимир Васильєв очолював міжрайонний відділ Управління стратегічних розслідувань у Дніпропетровській області, а також служив на передовій у зоні ООС.

Володимир Васильєв закінчив Луганський інститут внутрішніх справ, а у 2001 році почав працювати у Жовтневому райвідділі у Луганську – спочатку звичайним оперуповноваженим у боротьбі з економічними злочинами. Через чотири роки поліцейський очолив цю службу, а у 2012 році був призначений заступником начальника районного відділу. 

У липні 2014 року, у розпал бойових дій на Сході країни, Володимир Васильєв ніс службу на передовій у місті Щастя Луганської області спільно зі Збройними силами України та добровольчими батальйонами. Понад рік без ротації правоохоронець працював у зоні ООС.

Повернувшись із фронту, поліцейський був призначений заступником начальника управління протидії злочинності у сфері економіки у Луганській області, а згодом очолив міжрайонний відділ номер 1 управління захисту економіки вже у Дніпропетровській області. Разом зі своїми підлеглими Володимир Васильєв викривав корупціонерів та схеми розкрадання бюджетних коштів.

У 2019 році в Україні було створено нове відомство для ефективної боротьби з організованою злочинністю – Департамент стратегічних розслідувань. Полковник Васильєв очолив міжрайонний відділ у Дніпропетровській області. Під керівництвом поліцейського у Кривому Розі провели безліч гучних спецоперацій. Тільки за останні два місяці співробітники УСР викрили велике наркоугруповання, ліквідували нелегальний паливний завод, затримали більше десяти поліцейських, яких підозрюють у корупції, упіймали на хабарі великого чиновника, провели масштабні обшуки у міськвиконкомі у справі про розкрадання бюджетних коштів.

Загальний стаж служби Володимира Васильєва становить понад 24 роки. Дружина полковника також працює у правоохоронних органах. Подружня пара має двох синів.

Наказ про призначення Володимира Васильєва вже підписав голова Національної поліції України, генерал Ігор Клименко. Про це ми дізналися з власних джерел. Особовому складу нового начальника представлять найближчим часом. Раніше міську поліцію очолював 60-річний Валерій Лютий із Харкова. Вранці 12 січня він попрощався із заступниками та керівниками відділів.

January 12, 2022

Пошукаємо?