У Кривому Розі суд обрав запобіжний захід організаторам «схеми» виїзду ухилянтів за кордон

23 жовтня в Центрально-Міському суді обрали запобіжний захід двом учасникам злочинної групи. Криворіжців підозрюють у незаконному переправленні військовозобов’язаних через кордон за ч. 3 ст. 332 та зловживанні впливом за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України. 

33-річного та 39-річного зловмисників затримали під час отримання 15 тисяч доларів за нібито послуги з оформлення «дозволів» на виїзд за кордон. За даними слідства, раніше декому з клієнтів вдалося виїхати з країни за цими документами, декому – ні.

Один з організаторів схеми виявився юристом. Чоловік, побачивши поліцейських, зачинився вдома у мами та викликав адвоката. Після розмови з правоохоронцями він все-таки відчинив хвіртку та дав себе затримати.

На суд чоловік також взяв з собою маму. Підозрюваний подав клопотання про проведення засідання у закритому режимі, мовляв, він відомий у місті юрист та волонтер і ця справа дуже шкодить його репутації. Навіть згадав про нагороди від виконкому «підписані особисто Юрієм Григоровичем Вілкулом».

Водночас журналістам СВОЇх стало відомо, що правник мав ще дві кримінальні справи: за ст. 125 «Умисне легке тілесне ушкодження» та «Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво» КК України.

Суддя частково задовольнив клопотання таким чином, що на оголошення запобіжного заходу журналістів все-таки допустили. Підозрюваного залишили під вартою з можливістю вийти під заставу в 780 тисяч гривень. Чоловіка після засідання відвезли в ізолятор тимчасового тримання.

Інший організатор отримав два місяці цілодобового домашнього арешту.

October 24, 2022

Пошукаємо?