«Україна йде до перемоги, про яку мріяли всі наші покоління». Зібрали головне з виступу Володимира Зеленського у Верховній Раді

28 грудня президент України Володимир Зеленський виступив з промовою до парламентарів під час останнього цьогорічного засідання Верховної Ради. Нижче публікуємо перелік головних тез від лідера країни.

— Ми допомогли Заходу віднайти себе знову і відчули, наскільки Захід переважає. Ніхто вже там не боїться рф. Саме Україна об’єднала ЄС.

— З початку повномасштабної війни відбулося 850 дипломатичних заходів, у яких президент брав особисту участь.

— Український військово-промисловий комплекс буде одним з найбільш прогресивніших.

— Потрібні нові гарантії безпеки, світ потребує реформи існуючих міжнародних організацій (які мають гарантувати мир, але не здатні це зробити).

— Україна йде до перемоги, про яку мріяли всі наші покоління. Все, що не досягли раніше, буде в нас. Зараз є загальнонаціональна єдність, функціонуюча своя держава і підтримка світу.

— Ми станемо лідером у побудові «зеленої енергетики». Також будемо розвивати власну атомну генерацію.

— Ми пройдемо цю зиму, російські удари «шахедів» не допоможуть.

— Кількість терміналів  Starlink доведемо до більше ніж 30 тисяч у найближчий час.

— Ми завершимо тотальну  цифровізацію всіх державних послуг.

— Будемо розвивати відносини з країнами Африки та Півдня заради продовольчої безпеки .

— 30 держав-донорів приєдналися до зернової ініціативи Grain from Ukraine .

— Бізнес це також захист України, податки це також безпека.

— На оборону за рік спрямовано більше 1,2 трлн грн. Маємо пам’ятати, що це гроші тільки за рахунок внутрішніх податків та мит, а міжнародна допомога йде на гуманітарні цілі.

— Наявна податкова система не влаштовує тих, хто платить податки, та тих, хто їх збирає. Треба шукати консенсус для її покращення.

— Має бути міжнародний трибунал за військовими злочинами окупантів. Подякував Нідерландам за лідерство в цьому питанні.

— Мета — відновити територіальну цілісність України, та звільнити всіх, хто в неволі зараз у полоні. З початку війни повернули наших 1456 людей.

— Відбудова буде найбільшим економічним проєктом Європи. Вся територія нашої держави потребує перебудові. Так само будемо відновлювати «нормальність життя» на території Донбасу та Криму. Пріоритет  для компаній, які були в Україні під час війни і вийшли з ринку рф. Прошу депутатів розробити таку законодавчу рамку для стимулювання бізнесу заходити в Україну зараз.

— Мільйони наших людей закордоном не мають стати біженцями. Ми маємо повернути їх до дому.

— Має бути створена сучасна ветеранська політика та процес реабілітації військови.

Зазначимо, участь у засіданні також взяли головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, Кабінет міністрів у повному складі, іноземні дипломати, військові, члени родин загиблих героїв.

Читайте також: головне з візиту Володимира Зеленського до США

December 28, 2022

Пошукаємо?