В Кривому розі відремонтують укриття на 9 млн грн: майже 7 мільйонів – віддадуть в одні руки

У Кривому Розі за півроку один з відділів освіти замовив ремонт укриттів на 9 млн гривень. За роботи взялися три компанії, у двох з яких один власник.

З грудня 2022 по травень 2023 відділ освіти Довгинцівської районної ради провів 30 закупівель на роботи з облаштування укриттів у 8 дитячих садочках, 10 школах та двох позашкільних закладах. Зокрема, бетонування підлоги, встановлення санвузлів та входів, проведення вентиляції, нанесення вогнезахисного покриття, укладання лінолеуму, косметичний ремонт стін та підключення генераторів. Через торги «Прозорро» закупівлі не проводили. Оформлювали, як звіти про договір. Виконувати замовлення надали ТОВ «Абакон», ФОП Кондратенко та ФОП Стеценко.

Перші дві компанії фактично належать одній людині, яка вже неодноразово отримувала замовлення від криворізьких чиновників. Наприкінці 2022 року ФОП Олег Кондратенко без торгів вигравав підряди на ремонтні роботи на загальну суму 1 млн. Як зазначають журналісти проєкту «Наші Гроші», що саме виконував ФОП – невідомо, адже ані кошторисів, ані технічного завдання замовник не опублікував. Також ФОП Олег Кондратенко поставив Довгинцівському відділу освіти генератори приблизно на 30% дорожче від їхньої вартості. На зекономлені гроші можна було б придбати ще один прилад.

Сам Олег Кондратенко – член партії «ЄС» та колишній депутат Тернівської райради. Нині – власник кількох компаній. Окрім однойменного ФОПа, до нього відноситься ТОВ «Будстар КР», яка має 76 переможних замовлень. Загальна сума сягає 30 млн грн. Більша частина підрядів від АТ «Криворізька теплоцентраль». Ще одна фірма пана Кондратенко – новостворена ТОВ «Абакон». Від муніципального відділу освіти компанія-новачок отримала 16 підрядів на ремонти укриттів за загальну суму 4,87 млн. грн. Нині у підприємця сумарне замовлення на ремонт укриттів майже на 7 млн грн.

Ще один підрядник, у якого замовили ремонт укриттів – ФОП Стеценко. Обсяг робіт оцінюють в 2,53 млн. грн. Як зазначали розслідувачі з «Наші Гроші», підприємець вже отримував підряди на підрізання дерев та утримання зелених насаджень. При вивченні тендерних документів та угод, виявилось, що Стеценко буває по-різному засвідчує ділову документацію у закупівлях, а ще тісно пов’язаний із ще одним популярним у криворізьких бюджетних замовників підприємцем – Богданом Лиманським. Останній також отримував держзамовлення – він продав та встановив в заклади освіти печі-буржуйки на 415 тис. грн, з’ясували розслідувачі.

Читайте також: криворізькі комунальники заплатять за утилізацію відходів фірмі з орбіти «сімейки»

May 22, 2023

Пошукаємо?