Вночі росіяни завдали масованого ракетного удару по Україні

Свої зусилля зосередили росіяни на Києві. Атакували столицю одночасно з різних напрямків та типів летальної зброї: випустили дрони, крилаті ракети та, ймовірно, балістичні ракети.

«Відрізнялась ворожа атака високою щільністю: максимальна кількість ракет за найкоротший проміжок часу. Більшість з ворожих цілей були знищені», – повідомили у КМВА.

Уламки ракет та дронів впали у 5 районах Києва. Найбільше постраждав Солом’янський. Там спалахнула пожежа у нежитловому приміщенні. Загалом, внаслідок атаки пошкоджені кілька автівок, прибудинкова територія, впали уламки й у лісопаркову смугу та на територію зоопарку.

Намагалися атакувати росіяни і Миколаївщину. Там наші ППО з «Півдня» збили чотири крилаті ракети морського базування типу «Калібр», випущених окупантами з акваторії Чорного моря.

Читати також: У Нікополі під час обстрілу постраждала дитина

На фронті ситуація залишається напруженою. Протягом доби відбулось 49 бойових зіткнень на Лиманському, Авдіївському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках. Епіцентром битви лишаються Бахмут та Мар’їнка.

На Куп’янському напрямку ворог не полишає спроб покращити своє тактичне положення. Безуспішними виявились наступальні дії росіян поблизу Масютівки та Новоселівського.

Під артилеристським та мінометним вогнем опинилися прикордонні населені пункти Чернігівщини, Сумщини та Харківщині. Не шкодує ворог й Донеччини та Луганщини, регулярно обстрілюючи кілька десятків міст та селищ.

На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни продовжують оборонятися, обстрілюючи більше десятка населених пунктів.

Російські війська нахабно порушують правила ведення війни та міжнародні гуманітарні норми, використовуючи на тимчасово окупованих територіях заклади освіти для свого розташування. Наприклад, на Донеччині у будівлі однієї зі шкіл Ясинуватої противник розташував особовий склад, а на подвір’ї схована військова техніка.

Наші захисники завдали 9 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки росіян, 7 – по зенітно-ракетних комплексах противника. 6 ударних дронів знищено. Уразили також 3 пункти управління, 5 районів зосередження живої сили, 4 артилерійських підрозділи на вогневих позиціях, зенітно-ракетний комплекс, 5 станцій радіоелектронної боротьби, а також склад боєприпасів окупантів.

Читати також: Донор для наступу: у Кривому Розі бракує крові

May 16, 2023

Пошукаємо?