Ворог не припиняє штурм Бахмута, ЗСУ відбили понад 90 атак

Противник завдав 12 авіаційних та 5 ракетних ударів, 2 з яких по Запоріжжю, а також застосував ЗРК С-300 по об’єкту цивільної інфраструктури. В результаті зруйновано одну будівлю. Окрім того, ворог здійснив 56 обстрілів з РСЗВ. Один з них – по об’єкту цивільної інфраструктури Херсона. Є жертви серед цивільного населення: троє вбитих та двоє поранених.

Ймовірність ракетних ударів по всій території України залишається досить високою.

Захисники відбили 92 атаки противника на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках.

На Куп’янському та Лиманському напрямках окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону наших військ, здійснивши артилерійські обстріли 13 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку ворог не припиняв штурм Бахмута.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках противник спробував наступати в напрямку населених пунктів Кам’янка, Сєверне, Первомайське, Невельське, Красногорівка та Мар’їнка Донецької. Не мав жодного успіху.

Наша авіація завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 4 райони зосередження особового складу, склад боєприпасів та 2 місця розгортання станцій РЕБ противника.

Ніч у Дніпропетровській області минула без обстрілів.

Міжнародна реакція

Американський ядерний бомбардувальник разом з польськими винищувачами пролетів вздовж кордону Росії. Так країни НАТО виконують вправи на сумісність задля захисту свого східного флангу.

В Інституті вивчення війни вважають, в кремлі точиться боротьба між ключовими членами найближчого оточення путіна. Російський диктатор, очевидно, не в змозі вжити рішучих заходів для відновлення контролю над інформаційним простором.

 

March 12, 2023

Пошукаємо?