ЗСУ відбили 114 атак на сході, росія скерувала «Шахеди» по Україні, вибухи в Севастополі

Вночі 22 березня противник завдав чергового масованого удару БпЛА «Шахед-136». За попередньою інформацією, ППО збила 16 із 21 дронів.

Захисники приземлили усі «Шахеди», які прямували на столицю. ППО працювала також у Хмельницькому та на Житомирщині.

На Київщині зруйновано 4 і 5 поверхи двох гуртожитків та навчальний корпус професійного ліцею у Ржищеві. Троє людей загинули, у тому числі водій швидкої, який приїхав на виклик. Госпіталізовано 7 осіб, серед яких 11-річна дитина. Під завалами можуть бути люди.

Вранці вибухи пролунали у тимчасово окупованому Севастополі. У місті зупинено рух кораблів.

За минулу добу окупанти завдали 10 ракетних та 32 авіаційних удари, здійснили 90 обстрілів з РСЗВ, зокрема, по цивільних об’єктах.

Загроза ударів залишається по всій території України.

Сили оборони відбили 114 атак на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник намагається зламати нашу оборону. Вів безуспішний наступ у районах населених пунктів Кремінна, Діброва, Білогорівка та Веселе.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує наступ,  втрачаючи значну кількість живої сили, озброєння та військової техніки. Наші захисники цілодобово відбивали численні атаки в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Іванівське, Бахмут, Кліщіївка та Майорськ.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках противник наступав в районах Новобахмутівки, Новокалинового, Красногорівки, Степового, Бердичів, Авдіївки, Сєверного, Водяного, Первомайського, Мар’їнки та Побєди – успіху не мав. Майже 20 невдалих спроб наступу було здійснено ворогом в районі Мар’їнки.

Наша авіація завдала 6 ударів по районах зосередження окупантів. Захисники збили 15 ворожих БпЛА різних типів, а також 2 керовані авіаційні ракети Х-59.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили склад боєприпасів, 2 зенітно-ракетних комплекси, радіолокаційну станцію та важливий об’єкт противника.

Дніпропетровська область

Вночі росiйська армiя знову вдарила по Нiкопольському району. Пiд прицілом важкої артилерiї була Марганецька громада. Люди не постраждали.

Міжнародна реакція

Білий дім вважає, що рф готує ще один наступ на Україну найближчими тижнями. Він може бути на декількох напрямках.

В Інституті вивчення війни переконані, російський диктатор не зміг забезпечити більш щільне двостороннє партнерство з Китаєм, на яке він міг сподіватися.

Японія виділить 30 млн доларів на нелетальне озброєння для України та ще 470 млн на допомогу енергетичному сектору.

Латвія передасть Україні великий пакет медичного обладнання.

 

March 22, 2023

Пошукаємо?