103 день війни: окупанти продовжують штурм Сєверодонецька і розгортають ракетні комплекси в білорусі

У білорусі вздовж кордону з Україною присутні війська росії з ОТРК «Іскандер-М», зенітно-гарматними комплексами «Панцир-С1», зенітними ракетними системами С-400 та літаками оперативно-тактичної авіції.

У Харківській області противник продовжує обстріл наших сил зі ствольної артилерії, РСЗВ, мінометів і танків. На підтримку наступу ворог посилено відновлює транспортну інфраструктуру та наводить понтонно-залізничні переправи через річки на тимчасово захоплених територіях.

На Харківському напрямку окупанти ведуть активну оборону. Ворог веде інтенсивні артилерійські та мінометні обстріли наших позицій, обстрілюючи цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Базилівка, Кутузівка ​​та Петрівське.

На Слов’янському напрямі основні зусилля ворога – наступ у напрямку Слов’янська.

З артилерії окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Велика Камишеваха, Вернопілля, Дубровно, Нова Дмитрівка та Курулько.

На Донбасі підрозділи агресора завдають вогневої поразки позицій наших військ уздовж усієї лінії зіткнення. Ворог завдав ракетно-авіаційних ударів по Слов’янську, Лисичанську та Оріхову.

На Лиманському напрямі, за підтримки артилерії, супротивник веде наступ у районі Святогірська. Також ворог веде штурм у напрямку населених пунктів Щурове та Старий Караван. Продовжуються бойові дії.

На Сєвєродонецькому напрямку ворог обстрілював наші війська з мінометів та артилерійських систем різного типу. Постраждала також цивільна інфраструктура у районах населених пунктів Метелкіне, Борівське, Устинівка, Тошківка та інші. Окупанти продовжують штурмувати Сєвєродонецьк.

На Бахмутському напрямку противник вів обстріли позицій наших підрозділів з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Золоте, Горіхове, Гірське, Врубівка, Клинове, Білогорівка, Покровське та Роти. Застосував штурмову та армійську авіацію для авіаударів неподалік Бахмута та Берестового. Вів штурм у районах населених пунктів Камишеваха, Берестове та Миколаївка. Ворог зазнав значних втрат, успіху не має, бойові дії продовжуються.

У Херсонській та Миколаївській областях окупанти стріляли з артилерії в районах населених пунктів Таврійське, Нова Зоря, Степова Долина, Новомиколаївка та Кобзарці.

Ворог продовжує інженерне обладнання позицій у районах Шевченківки, Ольгиного та інших населених пунктів.

Минулої доби на Донецькому та Луганському напрямках ЗСУ відбили 7 атак ворога, знищено 4 танки, 3 артилерійські системи, 8 бойових броньованих машин і 3 одиниці автомобільної техніки. Підрозділи протиповітряної оборони збили бойовий вертоліт Ка-52 та безпілотник.

Кривий Ріг

У Кривому Розі та Дніпропетровській області ніч пройшла спокійно, але з однією повітряною тривогою.

Міжнародна реакція

Інститут вивчення війни: українські контратаки, швидше за все, продовжать привертати увагу російських сил до Луганської області і, отже, залишать уразливі місця у захисті росії у Харківській області та вздовж південної осі.

Уряд Швейцарії підтвердив свою відмову на прохання, що надійшли з Німеччини та Данії, дозволити реекспорт в Україну боєприпасів та бойових машин піхоти швейцарського виробництва.

June 6, 2022

Пошукаємо?