125 день війни: ворог завдав авіаудару на Криворізькому напрямку, ЗСУ відбили 4 атаки на сході

28 червня розпочалася 125 доба героїчного спротиву України російській агресії. Ворог накрив вогнем з гелікоптерів село Потьомкіне Херсонської області, недалеко від Зеленодольська Криворізького району. Про стан справ на фронті повідомляє Генштаб ЗСУ.

У Сумській області росармія накрила з артилерії Покровку, Старикове, Порозок та Верхню Пожню. Вів повітряну розвідку з БпЛА типу “Орлан-10” у прикордонних районах Чернігівської області.

На Харківському напрямку ворог завдав авіаудару в районі Явірське та обстріляв з артилерії Харків, Руську Лозову, Старий Салтів, Перемогу, Чепіль та Мілове.

Українські воїни успішно відбили штурм у напрямку Довгалівка – Залиман. Окупанти відійшли.

На Слов’янському напрямку ворог веде штурм в напрямку Довгеньке – Долина та створює умови для наступу на Слов’янськ. Основні зусилля зосереджує на продовженні наступу на напрямку Ізюм – Слов’янськ.

Обстрілював позицій наших військ та провів повітряну розвідку в районі Грушувахи. Спробу ворожого наступу в напрямку Довгеньке – Долина наші захисники рішуче зупинили та відкинули ворога назад.

На Краматорському напрямку окупанти обстріляли Маяки та Тетянівку із ствольної артилерії.

На Лисичанському напрямку завдали авіаційних ударів біля Миколаївки та Яковлівки.

Ворог веде штурм у напрямку Вовчоярівка – південна околиця Лисичанського НПЗ, бойові дії тривають.

Противник не полишає надії взяти під контроль автодорогу Бахмут – Лисичанськ. Для викриття вогневих позицій наших підрозділів провів розвідку боєм у напрямку Миколаївка – Спірне, який продовжив наступом. Українські воїни успішно придушили всі ці спроби та змусили ворога відійти.

На Бахмутському напрямку окупанти обстрілюють з артилерії райони Костянтинівки, Білогорівки, Виїмки, Покровського, Бахмута і Соледара. Ворог пішов на штурм у напрямку Миронівка – Вуглегірська ТЕС, бойові дії тривають.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстріляв Водяне, Авдіївку, Катеринівку, Комар, Щербаки, Зелений Гай та Новоданилівку. Завдав авіаударів поблизу Кам’янки, Авдіївки та Шевченко.

Наші воїни відбили штурм у напрямку Єгорівка – Павлівка. Ворог із втратами відійшов.

На Південнобузькому напрямку противник основні зусилля зосереджує на утриманні раніше зайнятих рубежів, недопущенні проведення нашими військами контрнаступальних дій у Херсонській та Миколаївській областях. Для недопущення перегрупування підрозділів Сил оборони здійснював обстріли. Завдав авіаційного удару в районі Потьомкине.

Наші штурмовики та багатоцільові гелікоптери завдали п’ять авіаційних ударів по скупченню ворожої сили та військової техніки в Снігурівському, поряд з Криворізьким та Бериславському районах. Результати дорозвідуються.

Кривий Ріг

Ворог ударив по Широківській та Зеленодольській громадах. Попередньо, без постраждалих.

Міжнародна реакція

28 червня Радбез ООН збирає термінове засідання через удар по Кременчуку, у результаті якого загинули 18 українців.

Рейтингове агентство Moody’s заявило, що росія допустила дефолт по євробондам.

путін зібрався на міжнародний саміт G20 у листопаді. Туди запросили і Володимира Зеленського.

June 28, 2022

Пошукаємо?