«АрселорМіттал Кривий Ріг» відновив роботу кар’єру та двох фабрик раніше, ніж планувалося

1 серпня промгігант оголосив про зупинку кар’єрів на три місяці, проте збільшення експорту до Польщі дало змогу відновити роботу гірничого департаменту раніше. Про це повідомляє пресслужба «АрселорМіттал Кривий Ріг». 

Вже знову працюють один з двох кар’єрів та дробильна і рудозбагачувальна фабрики. Гірничо-збагачувальний комплекс почав працювати раніше завдяки тому, що у вересні вдалося експортувати додатковий обсяг залізорудного концентрату (50 тис. тонн) у Польщу.

Запуск в роботу ще одного кар’єру, дробильного та рудозбагачувального обладнання залежить від обсягів споживання концентрату металургійним виробництвом.

«Протягом вимушеної паузи в роботі ГЗК наші гірники виконали великий обсяг ремонтних і очищувальних робіт, які неможливо реалізувати в умовах обладнання, що працює. Крім того, продовжували реалізовувати ключовий інвестпроєкт для забезпечення подальшого видобутку руди – транспортували розкривну та невикористану породу з кар’єрів для будівництва нового хвостосховища «Третя карта», – сказав Володимир Теслюк, заступник генерального директора з виробництва гірничого департаменту «АрселорМіттал Кривий Ріг».

На промгіганті підкреслили, через війну витрати на логістику підвищилися у 5 разів.

Читайте також: «АрселорМіттал Кривий Ріг» зупиняє дві «морально застарілі» коксові батареї. Що це змінить?

October 18, 2022

Пошукаємо?