росіяни намагаються оточити Бахмут і відновити наступ поблизу Вугледара

росіяни продовжують штурм Бахмута. Наші захисники дали відпір у районах Залізнянського, Оріхово-Василівки, Дубово-Василівки, самого Бахмута та Іванівського. Загалом ЗСУ відбили понад сто атак на п’яти напрямках наступу рашистів.

Тим часом, Інститут вивчення війни повідомляє, що російська армія може розпочати потенційне відновлення дорогих наступальних дій поблизу Вугледару, але вони не принесуть оперативних переваг. 136-та мотострілецька бригада навряд чи зможе досягти тактичних успіхів під Вугледаром, яких не змогли досягти 155-та морська піхотна бригада, 40-та морська піхотна бригада та інші російські з’єднання за кілька місяців підготовки до початку наступу на цьому напрямку.

За інформацією Генштабу, на Куп’янському та Лиманському фронті противник намагається покращити тактичне положення, а на Запорізькому та Херсонському – окупанти обороняються.

У Рубіжному Луганської області ерефія розмістила солдат у житлових будинках на перших поверхах, прикриваючись мирним населенням.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 13 ударів по районах зосередження загарбників та іхньох військової техніки, також урахила зенітно-ракетний комплекс.

Підрозділи ракетних військ і артилерії в той же час уразили пункт управління, шість районів зосередження особового складу противника, 2 логістичних центри, 3 склади боєприпасів, 6 станцій радіоелектронної боротьби та 2 засоби ППО на вогневій позиції.

Дніпропетровщина

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомляє, що вночі ворог вдарив по Нікопольському району ракетами та важкою артилерією. Люди цілі, але є пошкодження підприємств та будинків. У Покровській громаді є приліт по енергетичному об’єкту. Там сильні руйнування. Виникла пожежа, яку вогнеборці вже загасили. Три населенi пункти району частково знеструмленi. Працюють енергетики. З важкої артилерії ворог двічі  обстріляв і Червоногригорівську громаду. Пошкоджень зазнали транспортне та аграрне підприємства, адмінбудівля. Понівечені і три приватні будинки і стільки ж господарських споруд, авто, лінії електропередач.

Читайте також про наслідки масованої ракетної атаки по Україні. 

March 10, 2023

Пошукаємо?