У держзакупівлях все стабільно: мерія придбала маскувальні костюми у ФОПа, повʼязаного з родиною заммера Бєлікова

Виконком Криворізької міськради закупив 2700 маскувальних костюмів на понад 4,5 млн.грн. у підприємиці, яка ймовірно повʼязана з бізнесом заступника міського голови Кривого Рогу Костянтина Бєлікова.

Йдеться про тендер, який відбувся за процедурою «Українська визвольна війна» ще 16 січня, проте інформація про закупівлю зʼявилася в системі «Прозорро» лише зараз. 

Інформація, щодо виробника одягу, а також технічні характеристики, назва тканини, фасон та комплектність виробів, учасником торгів – не надана. А отже визначити доцільність вартості 1700 гривень за костюм – неможливо.

На одному з всеукраїнських маркетплейсів можна знайти зимові маскувальні костюми у діапазоні цін від 950 до 1600 гривень. Проте тут будуть вказані технічні характеристики, матеріали з яких виготовлено та комплектність виробу. А от що саме підприємниця продаватиме мерії Кривого Рогу – достеменно невідомо.

Єдиною учасницею, а отже і переможницею торгів стала ФОП Галина Догонова. Згідно з інформації з аналітичних реєстрів, раніше криворіжанка торгувала тютюном, напоями та продуктами харчування, але припинила підприємницьку діяльність у лютому 2021 року.

У жовтні 2022 Галина Догонова повторно зареєструвалася підприємицею, але тепер вказала основним видом діяльності – виробництво одягу. Номер телефону ФОП Догонова, який вона вказує при участі у закупівлях (+380970782333) співпадає з контактним номером ТОВ «Криворізька швейна фабрика «СТАРТ», якою керує родина Бєлікових.

Серед засновників ТОВ «КШФ «СТАРТ» можна побачити чимало родичів заступника міського голови Криворізької міськради Костянтина Бєлікова, зокрема й рідного батька – Аркадія Бєлікова. 

*на фото заступник міського голови Кривого Рогу Костянтин Бєліков

Це вже не перша співпраця новоствореної підприємиці з Криворізьким виконкомом. Наприкінці листопада 2022 року чиновники замовили у ФОП Догонова 3 000 білих маскувальних костюмів на суму 5,1 млн. грн. А загалом Галина Догонова після повторної реєстрації ФОП встигла отримати держзамовлень на понад 16 мільйонів гривень.

Читайте також про зникле зерно, гуманітарку та псевдоволонтерів за часів губернаторства Валентина Резніченка

February 16, 2023

Пошукаємо?