ЗСУ відбили 16 атак росіян у трьох областях, рф жене на фронт гастарбайтерів

Протягом доби противник застосував 41 ракету різних типів, 5 з них перероблені ЗРК С-300 по Харкову. 16 ракет збито нашими захисниками. Крім того, окупанти завдали 24 авіаційних удари та здійснили понад 50 обстрілів з РСЗВ. Є поранені та загиблі серед цивільних. Про це повідомляє Генштаб. 

Загроза ударів російською федерацією залишається високою.

Основні зусилля ворог зосереджує на наступі на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Сили оборони відбили атаки у районах населених пунктів Гряниківка і Синьківка Харківської області; Стельмахівка, Кремінна, Діброва і Білогорівка – Луганської та Роздолівка, Федорівка, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Сєверне, Водяне, Мар’їнка, Новомихайлівка і Вугледар на Донеччині.

У Мелітополі Запорізької області виявлено роботу додаткової вежі мобільного зв’язку, встановленої противником. За допомогою неї російські спецслужби мають можливість прослуховувати телефонні розмови абонентів GSM операторів.

До тимчасово окупованого Луганська нещодавно прибула чергова команда інструкторів з Ірану для навчання російських військових застосуванню ударних БПЛА.

Щоб поповнювати втрати в живій силі, противник різними способами заманює до лав російських військ різні категорії суспільства, зокрема так званих «гастарбайтерів». Нашим захисникам, які тримають оборону у Волноваському районі Донецької області, здався у полон один із таких заробітчан.

Авіація Сил оборони завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також один – по позиції зенітно-ракетного комплексу.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 4 райони зосередження живої сили противника, артилерійський підрозділ на вогневій позиції, 2 позиції зенітно-ракетних комплексів, склад боєприпасів і 2 інших важливих об’єкти окупантів.

Дніпропетровська область

Ніч в області минула без обстрілів.

ДТЕК обіцяє не вимикати світло в області. Якщо станеться перевантаження у дію введуть стабілізаційні графіки.

Міжнародна реакція

В Інституті вивчення війни вважають, українські захисники зламають плани Кремля захопити Бахмут до 24 лютого.

 

February 17, 2023

Пошукаємо?