«Кривбаспромводопостачання» оголосило тендери на заміну труб на майже 18 млн грн. Що не так із закупівлею?

21 квітня державне підприємство «Кривбаспромводопостачання» оприлюднило п’ять тендерів на заміну труб. Загальна сума усіх закупівель – майже 18 млн грн. Однак є нюанс: на перемогу можуть претендувати лише ті учасники, які мають акт попереднього обстеження об’єктів.

Судячи з інформації на Prozorro, міняти труби будуть на ділянці між насосними станціями Апостолівського району та на Каховського водопровідного комплексу. Аби взяти участь у тендері, учасники мають мати акт попереднього обстеження цих об’єктів. Враховуючи, що КПВП, за нашою оцінкою, належить до стратегічних підприємств, то виглядає так, що потратипити на його територію можна лише за попередньою згодою. На Prozorro вже з’явилися обурені коментарі в рамках подання запитань до процедури потенційними учасниками з приводу того, що на державному підприємстві не відповідають на листи і дзвінки, а отже і скласти акти обстеження об’єктів неможливо. Чи може таким чином керівництво одразу відсіяти неугодних підрядників, залишається відкритим питанням.

Цікаві і суми, які готові сплатили на КПВП за заміну труб. Наприклад, в ціну очікуваної вартості закупівлі – майже 1,4 млн. грн. входять, в тому чсилі, роботи з укладання 40 метрів труб поліетиленових діаметром 110 мм. Тендерні пропозиції учасники можуть подати до 29 квітня.

Читайте також, як в Кривому Розі хочуть продати борги за комуналку. 

April 25, 2023

Пошукаємо?