Кривий Ріг попрощався зі справжнім патріотом і захисником України Юрієм Коваленковим

12 квітня Кривий Ріг провів в останню путь бійця 129 бригади ТрО Юрія Коваленкова. Чоловік мужньо боронив Бахмут – це одна з найгарячіших точок війни. 14 квітня воїну мало б виповнитися 49 років.

До повномасштабної війни він працював юристом, тому побратими дали йому позивний «Юрист». Юрій одразу вступив у 129 бригаду ТрО, як тільки-но країна-гній розпочала вторгнення в Україну. Чоловік – ветеран АТО і це вже вдруге він встав на захист рідної країни.

«Він добрий. Ніколи не відмовляляв. Ми любили кататися на мопеді, він їх дуже любив. Дуже любив маму. Нас з сестрою. В останнє він говорив із родиною шостокого квітня. Сьомого написав, щоб ми не телефонували і поїхав, а після він загинув», – розповіла донька військового Вероніка.

Друзі кажуть про Юрія, що він був справедливим чоловіком і дуже любив Україну, хоча сам родом з росіі.

«Я його друг дитинства, ми разом виросли на одному майданчику. Він займався карате і навіть викладав. Був доброю людиною. Коли йшов на війну, він був у АТО по контракту, він пішов адже мав досвід. Любив свою родину. Його старший брат в росії, військовий, але зараз він не служить. Уявіть, як мамі, коли один син тут на фронті, а другий по той бік», – каже друг Юрія Андрій.

У чоловіка залишилася дружина і двоє доньок. Редакція СВОЇх приносить глибокі співчуття рідним полеглого Героя.

Вічна пам’ять Воїну!

Нагадаємо, що міська влада Кривого Рогу неодноразово проігнорувала петиції щодо перейменування вулиць міста на честь загиблих воїнів.

April 12, 2023

Пошукаємо?