У Покровському районі замовили прибирання на два мільйони бюджетних коштів. Розказуємо, причому тут ОПЗЖ та Євген Удод

Покровський виконком замовив прибирання території на суму понад два мільйони гривень, хоча була пропозиція вигідніша – на 430 тисяч гривень дешевша. Аналітику зробили «Наші гроші».

Про тендер

Отже, на сайті Prozorro проведена закупівля послуги за процедурою «відкриті торги з особливостями». Загальна територія у Покровському районі, яку потрібно прибирати протягом року,  складає 1,19 млн м2. Це 113 локацій, в яких підрядник має прибирати та вивозити сміття, опале листя та сніг, косити траву та карантинні рослини, посипати реагентами пішохідні доріжки та підходи до основних доріг. Очікувана вартість роботи 2,14 млн. грн. На тендер подалися два виконавці: ФОП Бухвалов, який запропонував 1.7 млн грн, та ФОП Перекопський з сумою 2,14 млн грн.

Prozorro визначив пропозицію Бухвалова вигіднішою, а отже і назвав його переможцем. Однак сам підприємець не надав потрібних документів у встановлений строк, і угоду уклали з його конкурентом.

Перекопський і зв’язок з ОПЗЖ

У тендерній пропозиції переможець Євген Перекопський зазначив, що для роботи орендує два автомобілі ГАЗ, трактор та причіп у ТОВ «Управитель-КР». За інформацією «Наших грошей», ця фірма належить Віталію Трофіменку. Разом із депутатом Сергієм Смєлим він є власником керуючих компаній Кривого Рога. У 2019 році Трофімов пожертвував на виборчу кампанію Олександра Вілкула 100 тис грн  та партії «Опозиційна платформа – За життя», від якої в 2020 році разом зі Смєлим балотувався у міську раду Кривого Рогу. Також Трофіменко був помічником колишнього регіонала, а сьогодні заступника міського голови Кривого Рога, Євгена Удода.

Читайте також про золоті старлінки Вілкула

February 9, 2023

Пошукаємо?