Улюбленці сімейки виготовлять соціальну рекламу на близько півмільйона гривень

Соціальну рекламу в Кривому Розі замовлять, виготовлять та поклеять фірми й установи, які видання «Наші гроші. Регіон» пов’язує з оточенням Вілкулів. Згідно з інформацією на «Прозорро», один з відділів виконкому Криворізької міської ради витратить на це около 440 тисяч гривень, а підряди отримали ТОВ «Вісті» з Дніпра та підприємець Олег Жаботинський з Кривого Рогу.

Йдеться про виготовлення та розміщення на білбордах соціальної реклами: 645 плакатів розміром 3х6м та п’ять банерів розміром 3х6м. Висітимуть вони на щитках протягом року. Друкувати продукцію буде підприємець Олег Жаботинський. Підписникам СВОЇх зустрічалось вже це прізвище у розслідуванні про рекламну монополію в Кривому Розі. Подейкують, що Олег Жаботинський зареєструвався як ФОП після смерті свого брата Андрія Жаботинського, який керував рекламною агенцією «Артстайл».

За інформацією у ЗМІ, родина Жаботинських має тісні зв’язки із Олександром Вілкулом. Ще у 2011 році Андрій Жаботинський був депутатом від партії «Фронт змін» в облраді, а пов’язана з ним фірма отримувала підряди на виготовлення рекламних банерів, зокрема розміщувала постери із зображенням тодішнього голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула. Закупівля тоді, скоріш за все, пройшла як послуги з соціальної реклами. Про це писало видання «Лица».

Другий підрядник – це ТОВ «Вісті», засновником якого свого часу був Олексій Ковальчук. Разом із Оленою Гівель, дружиною Ярослава Гівеля, він був власником ТОВ «Видавництво Вісті». Олексій Ковальчук був обраний депутатом Дніпровської районної ради від політичної партії «Опозиційна платформа – за життя», а за інформацією у ЗМІ у 2019 році особисто профінансував партію Шарія на п’ять тис. грн. Зазначимо, що шарійців у Кривому Розі представляли люди з оточення Вілкулів.

Варто підкреслити, що відділ з питань реклами виконкому Криворізької міськради очолює Ігор Ільченко. Він також із медійної сфери і колись був власником «Радіо ГородФМ», яке пов’язують із Ярославом Гівелем – братом одіозного Павла Гівеля, який довгі роки був незмінним головою криворізького міськвиборчкому, а зараз працює заступником голови Металургійної райради. Подейкують, що ця радіостанція також отримувала щедрі донати з бюджету на піар місцевої влади.

Нагадаємо, фірма судиться із місцевою владою Кривого Рогу через знесені борди. Її власник вважає, що мерія демонтує ті щити, на яких під час виборів розміщувалися конкуренти сімейки.

March 13, 2023

Пошукаємо?