«Золоті батони» замовляли? Криворізькі чиновники закупили хліб у свого «улюбленця» за завищеною ціною

13 лютого відділ освіти виконкому Саксаганської райради уклав угоду на майже 1,5 мільйона гривень з ТОВ «Агроном-КР» на постачання хліба в школи району. При цьому, більш дешеву пропозицію від виробника – відхилили.

Освітяни Саксаганскього району за процедурою «відкриті торги з особливостями» замовили 22 380 кг житнього хліба та 22 461 кг пшеничного. Очікувана вартість закупівлі склала 1,59 млн. грн.

До участі у тендері подалися два учасники: ТОВ «Криворіжхліб», запропонувавши виконати замовлення за 669 924,54 грн, а також ТОВ «Агроном-КР», з пропозицією 1 412 532 грн.

Система закупівель визначила пропозицію «Криворіжхліба», як таку, що має аномально-низьку ціну. За законом, учасник торгів, який пропонує товари або послуги за ціною, нижчою на 40 і більше відсотків від ринкової, має протягом одного робочого дня надати обґрунтування  ціни. Проте з незрозумілих причин, представники ТОВ «Криворіжхліб» документи так і не надали. Як результат, їхню пропозицію відхилили. 

13 лютого відділ освіти виконкому Саксаганської районної у місті ради підписав договір із ТОВ «Агроном-КР». Згідно укладеної угоди, освітяни будуть закуповувати хліб за ціною 31 грн/кг для житнього хліба, та за ціною 32 грн/кг для хлібу пшеничного. А це на 10 гривень дорожче, ніж у ТОВ «Криворіжхліб». Постачання товару має відбуватися до кінця серпня 2023 року. В списку на постачання чотири учбові заклади району.

Згідно з тендерною документацією, ТОВ «Агроном-КР» буде постачати в школи району хліб «Добрий» та «Український» вагою 0,6 кг виробництва ФОП А.С. Нестеров. За адресою, що вказана в документах цього виробника хліба, розташована пекарня Агафон

«Агроном-КР» вже неодноразово потрапляв у поле зору «СВОЇх», компанія регулярно отримує тендери від криворізьких чиновників на постачання харчів за завищеною ціною, до державних установ та навіть продуктових наборів гуманітарної допомоги. Наприклад: компанія постачає дитсадкам та школам макарони по 72 грн/кг,  а соняшникова олія у продуктових наборах для  ВПО та малозабезпечених родин коштує 62 гривні за пляшку обʼємом 0,85л. Ще були 98 тисяч банок згущеного молока по 61 гривні. Ну а вишенькою на торті став тендер на генератори за подвійною ціною, через який відносно ТОВ «Агроном-КР» та посадових осіб виконкому Покровської райради відкрито кримінальну справу.

Читайте також про лікарняні ліжка для онкодиспансера по завищеній вартості   



February 15, 2023

Пошукаємо?